Een kaart om de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding te vergemakkelijken

Op zoek naar partners!

19 Oktober 2017
Verleent u diensten op het vlak van cultuur, sport of vrijetijdsbesteding? Sluit u dan aan! Word een van de partners van het project, aanvaard de kaart, en bied personen met een handicap een reeks voordelen.

Partners hebben zelf de vrijheid om de aard van voordelen te bepalen waarvoor de European Disability Card gebruikt kan worden. Het kan gaan om reeds aangeboden of nieuwe voordelen voor personen met een handicap zoals kortingen, audiogidsen, voorbehouden plaatsen, passen om niet aan te hoeven schuiven etc.

Waarom deelnemen?

  • U vergroot het positieve imago van uw instelling op het vlak van de inclusie van personen met een handicap.
  • U breidt uw klantenbestand uit en krijgt meer bekendheid bij bezoekers, toeschouwers, leden, deelnemers ... in België en in andere deelnemende Europese landen. Personen met een handicap vertegenwoordigen immers meer dan 15% van de bevolking (meer dan 1 miljoen mensen in België en 80 miljoen in Europa).
  • U komt in contact met een publiek dat zelden alleen op stap gaat(begeleiders, gezinnen ...).
  • U werkt mee aan een meer inclusieve maatschappij op maat van ieders behoeften.
  • Biedt u personen met een handicap al voordelen? Laat het ons weten!

Hoe kunt u deelnemen?

  1. Laat het publiek weten dat u de kaart aanvaardt (via uw communicatiekanalen: website, reclame, flyers ...) en welke voordelen u aanbiedt.
  2. Meld u aan bij de FOD Sociale Zekerheid

Door u kenbaar te maken, kunnen we u meer communicatiemiddelen opsturen (logos / stickers / …) en uw deelname aan het project zal bekend gemaakt worden op deze website.

s